Întrebǎri frecvente

Ce este spuma poliuretanică?

Spuma poliuretanică este o spumă izolatoare lichidă care se aplică prin pulverizarea acesteia.

Care sunt avantajele?

Avantajele oferite de spuma poliuretanică sunt multiple. Printre ele enumerăm: izolare termică, fonică,  reducerea cheltuielilor termice.

Pot să aplic eu spuma poliuretanică?

Spuma poliuretanică trebuie aplicată exclusiv de o echipă instruită special pentru realizarea aplicării în siguranță.

 Care sunt diferențele dintre cele doua tipuri de spumă poliuretanică?

Celula deschisă este izolatie termica bariera de aer foarte eficienta in reducerea zgomotului (fonoizolatie), iar celula închisă este izolatie termica bariera de aer si bariera de vapori.

Celula inchisa sau celula deschisa, care este mai eficienta

Ce este mai bine sa izolam, acoperișul sau tavanul?

Este spuma poliuretanica inflamabila?

Da, putem spune că este. În multe țări europene, există reglementări stricte privind incendiile, reglementări care trebuie respectate.

Rezistența la foc se testează de către instituții autorizate (nu cu arzătorul pe șantier cum fac unii „meseriași”), se evaluează întreaga structură a elementului constructiv (perete, tavan, acoperiș, etc.), iar rezultatul măsuratorilor si standardul după care se efectuează acestea trebuie să se regăsească in fișa tehică de date a materialului. Spumele produse de furnizorul nostru HBS beneficiază de un astfel de test, realizat împreună cu Divizia Rigips a producătorului Saint-Goben Construction Products CZ, test efectuat de către institutul de testare Pavus.  

Iată ceea ce trebuie să cunoaștem despre rezistența la foc:

  • Determină perioada de timp în care este posibilă evacuarea în siguranță a clădirii, pentru protejarea vieții și a sănătății.
  • Este exprimată în minute.
  • Se evaluează întotdeauna întreaga compoziție a elementului de construcție ( învelitoarea, elementele structurale, izolația, profilele etc. ).
  • Rezistența la foc a spumei H2FoamLite produsă de Huntsman Building Solutions este de 48 minute, ceea ce reprezinta suficient timp pentru a evacua clădirea, produsul fiind încadrat la grupa E , conform standardului EN 13501-1+A1.